Mon10232017

Last update12:51:38 PM GMT

Visita el nou WEB d'Empordà televisió

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Error
  • JFolder::create: Could not create directory
  • JFolder::create: Could not create directory
  • JFolder::create: Could not create directory

Prospera la moció presentada per Unió Llançanenca per declarar Llançà Territori Català Lliure i Sobirà

La moció presentada conjuntament per Unió Llançanenca i el Bloc Municipal obté el suport de l’equip de Govern (CiU)

El portaveu d’Unió Llançanenca Guillem Cusí  va presentar al ple d’ahir la moció per la declaració d’independència de Catalunya de manera conjunta amb el Bloc Municipal. L’equip de govern de CiU, tot i no voler signar la moció en primera instància varen acabar donant suport per declarar el municipi Territori Català Lliure i Sobirà. PSC i ICV van optar per l’abstenció.

Per altre banda, ICV va presentar una moció de petició de l’exercici del dret a l’autodeterminació que va rebre el nostre suport i el de la resta de grups.

Un dels punts rellevants del Ple d’ahir, juntament amb la nostra moció, va ser l’aprovació provisional de la Modificació d’Ordenances Fiscals per al 2013. El govern de CiU juntament amb el seu soci de govern el Bloc Municipal, varen votar favorablement a la congelació de les taxes. ULL-AM es va abstenir, tot i considerar que suposa un bé pel poble i que això ajudarà al contribuent a no veure augmentada la forta càrrega fiscal que patia, aquesta era un reivindicació que havíem fet en reiterades ocasions. En els pressupostos d’aquest exercici es va demanar la congelació de totes les taxes i una baixada de l’IBI, ja que portem 7 anys amb l’aplicació d’una pujada anual d’entre el 5 i el 8% i, tot i preveure un romanent positiu per al tancament de l’exercici d’enguany es varen desestimar les nostres al•legacions. Unió Llançanenca vol lloar el gest que ha fet l’equip de govern que portava molts anys pujant de manera indiscriminada totes les seves taxes i impostos, però també volem ressaltar que això s’ha pogut fer per que fins ara aquesta asfixia econòmica sobre el contribuent havia servit per eixugar el fort deute que tenia el consistori “ara ja han espoliat prou als llançanencs per poder disminuir el deute desmesurat que ells mateixos van crear. Però qui més qui menys veurà que han estat pagant moltíssim i seguiran pagant, i això no s’ha traduït en inversions sinó en una molt mala gestió de les finances locals”.  (vots favorables: 7 CiU + 1 BLOC / Abstencions: 3 PSC + 1 ULL-AM + 1 ICV)

En l’apartat de precs i preguntes Cusí va tornar a reclamar la modificació del ROM, que ja s’havia aprovat per iniciativa d’Unió Llançanenca a principis d’any i encara no havien rebut resposta per part del govern.

També es va reclamar que el govern penges la senyera estelada a la façana de l’ajuntament, tal i com es va demanar en el passat Ple i que aquesta no es despenges fins a assolir la independència. Però tot i estar declarats moralment exclosos de la constitució, formar part de l’Associació de Municipis per la Independència i aprovada la moció per declarar-se Territori Català Lliure i Sobirà, l’alcalde Vila es va negar a penjar l’estelada. En l’anterior ple es va demanar que es penges als màstils de l’entrada del poble, així com a l’ajuntament i la resta d’edificis municipals. Havent rebut la negativa per part de CiU, aquest vegada varem rebaixar les pretensions però tot i així varem tornar a rebre la negativa del govern. Cusí reclama que s’ha de ser conseqüent amb les decisions que es prenen en els plens “no podem ser independentista o reclamar un estat propi de portes en dins i intentar amagar-ho de portes enfora. Seguim amb el joc de la Puta i la Ramoneta ”.

Varen prosperar per unanimitat les mocions presentades per ICV Moció de rebuig a les retallades de la llei de dependència i la Moció en defensa al dret al propi cos i en contra de la reforma restrictiva de la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l’embaràs. No va prosperar la Moció per aprovar l’elaboració del Pla de mandat 2013-2015, que va rebre els vots favorables d’ULL-AM, ICV, PSC i BLOC.

flash

LES OPINIONS MÉS VISTES

LES NOTÍCIES MES VISTES